coaching

Keramiek én coaching?

Midden twintig ontdekte ik de klei. Ik zat in een periode van verwerken en ontdekken. Er was nogal wat gebeurd in mijn leven. Ik kon er niet goed woorden aan geven. Hoe geef je woorden aan verdriet in je lijf? Hoe vertel je over de spanning die je voelt? Met klei lukte mij dat wel. Het voelen met mijn handen aan de klei gaf al zoveel rust. Niet te verwoordde emoties, kon ik wel verbeelden met klei. Het heeft mij geholpen om verder te komen.

Jaren later sprak ik uit dat als ik ooit een keramiek atelier zou hebben, dit een plek zou zijn om tot rust te komen, op adem te komen. Om je verhaal te kunnen vertellen.

Het is een proces van jaren geweest om zover te komen. De puzzelstukjes vallen steeds meer op z’n plek. Het atelier waar ik workshops en wekelijks keramiekles geef is een plek waar mensen even uit de drukte van alle dag stappen. Het is een plek waar ontmoeting is, waar wordt gelachen en gehuild. Er ontstaan mooie kunstwerken, maar er wordt ook gebruiksgoed gemaakt. Op deze plek, waar ik mij zó gelukkig voel ontstaan mooie gesprekken, maar zeker ook mooie keramiek.

Waarom dan ook coaching? 

In de korte tijd dat ik met mensen oploop tijdens een workshop of in de gesprekken die ik heb met mensen ontdek ik dat er veel speelt in het leven van mensen. En juist tijdens het werken met klei wordt dit gevoeld. Er zijn veel coaches en therapeuten die alleen praten. Ik heb zelf ervaren dat dit niet de oplossing is. Verdriet wordt gevoeld, emoties worden beleefd; er gebeurt veel in je lijf wat een uiting is van frustratie, opgekropt verdriet, geen ‘nee’ kunnen zeggen. Dan helpt alleen praten niet.

Ik wil je graag verder helpen met ruimte geven aan emoties; leren voelen van verdriet of boosheid; ervaren van je eigen grenzen. Daarom ben ik in september 2023 begonnen aan de opleiding integratief coaching en counseling van Groundwork.

Klei combineren met coaching. Ik denk dat dit helpend is in je zoektocht naar balans, naar rust, naar bestemming in je leven. Ik wil graag op avontuur; leren spelen. Een leven lang ontdekken, tot je steeds meer vanuit de kern van jezelf kunt leven.